top of page

Tucker Carlson & Poetin

Er vallen miljoenen woorden uit te spreken over het gesprek dat Tucker Carlson heeft gehad met Poetin in februari 2023.
Online vliegen de meningen over elkaar, maar bijna niemand luistert. Nu liggen onze kinderen, nog, niet in de modder met kapotgeschoten ledematen, maar dat moment is heel dichtbij aan het komen. En de vraag is, doen wij er alles aan om onze kinderen te beschermen? Zijn de stoere woorden van het Westen en het sturen van bakken met geld aan Oekraïne belangrijker dan het bloed van onze kinderen? Kunnen wij onszelf, na het sterven van onze kinderen, recht in de spiegel aankijken en zeggen dat we alles gedaan hebben om een totale oorlog te voorkomen?

Dit interview laat een monster aan het woord, een man die geen schoonheid en liefde heeft gezaaid in de wereld, onze taak is het om naar hem te luisteren, en te zoeken naar een ingang om hem, als gevaar voor onze veiligheid, uit te schakelen.

In dit oogpunt is het ook interessant om het boek (De vergeten gesprekken met Hitler, ISBN 9789463104463), zie ook https://www.trouw.nl/politiek/een-interview-met-adolf-hitler-uit-1933-hoe-beoordeelt-u-uw-anti-semitische-beleid~bcf5b06e/ eens te lezen.

Een totale oorlog lijkt ver weg, maar is in werkelijkheid altijd heel dichtbij. Binnen 14 dagen kan je van een normaal functionerend persoon, dood in een greppel in de Oekraïne liggen. Het lef om stoer te praten over levering van geld en wapens, het gebrek aan nuance, voorzichtigheid en voorzienigheid is gelinkt aan volslagen gebrek aan realiteitszin. Wie van ons snap wat het is om het zand te voelen knarsen tussen je tanden, om het gefluit van kogels boven je hoofd te horen, hoe het is om de onzekerheid te voelen of je familie in veiligheid is. Wij hebben geen keuze; in dit stadium zullen we moeten luisteren naar Poetin, we zullen onze koers moeten bepalen en we zullen ons als natie zelfstandig en volwassen moeten ontwikkelen, buiten het gruwelijke regime van de USA. de EU en Rusland.

Monumentencomplex Kamp Fünfeichen, (C) Pieter Brantjes 2023
Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page